۳ مهر ۱۴۰۰ - ۲۲:۵۴
«غدیس» چند می ارزد؟

تحلیل بنیادی شرکت پاکدیس (غدیس) منتشر شد.

به گزارش صدای بورس، شرکت پاکدیس با هدف تولید و عرضه انواع نوشیدنی های طبیعی، سالم و با کیفیت در سطح منطقه با بهره‌مندی از تجارب پرسنل خبره و تکنولوژی نوین در سال ۱۳۴۹ تأسیس شد.

این شرکت اولین تولیدکننده آب‌میوه در بسته‌بندی‌های دوی‌پک در ایران بوده و در سال‌های اخیر با تجهیز امکانات، تولیدات خود را به سایر کشورها به ویژه کشورهای اروپا و جنوب‌شرقی آسیا صادر می‌کند.

مهم‌ترین و شناخته‌شده‌ترین برند این شرکت آب‌میوه‌های ساندیس است. این شرکت دارای کارخانجات تولید کنسانتره پرکنی و بسته بندی آبمیوه، بیش از ۱۰خط تولید و تولید سالیانه بیش از ۱۰۰ میلیون واحد محصول است.

سهامداران عمده این شرکت به ترتیب شرکت صنایع غذایی سینا با حدود ۴۵ درصد، بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی با ۲۱ درصد می‌باشند و مابقی سهام شرکت متعلق به چند صندوق و همچنین در اختیار سهامداران خرد است.

«غدیس» چند می ارزد؟

محصولات شرکت

سبد محصولات شرکت بسیار متنوع می‌باشد و به جهت کارخانه های ۴ گانه پاکدیس سبد محصولات شرکت در انواع محصولاتی نظیر آبمیوه و نکتار، نوشابه های گازدار، پوره و کنستانره میوه، رب گوجه فرنگی، روغن کنجد، الکل، سرکه و ... پخش شده است.

کارخانه های شرکت در ارومیه، سلماس، سردشت و قلعه گنج قرار دارد. کارخانه قلعه گنج اختصاصا به تولید روغن کنجد می‌پردازد. در حال حاضر سهم بازار شرکت ۱۱ درصد می‌باشد و در نظر دارد سهم بازار خود را به ۱۵ درصد برساند.

نام های تجاری شرکت شامل؛ ساندیس، بارلتا، کوگنت، وبس، ساندا، پاکدیس، قلعه گنج، بالدرلو، ساندیسمالت، نوژا و شهد سردشت می باشند که اکثر محصولات با برند معروف “ساندیس” به بازار مصرف عرضه می شوند.

«غدیس» چند می ارزد؟

مطابق آخرین ترازنامه منتشره، شرکت ۷۴۸ میلیارد تومان دارایی در اختیار دارد که عمده آن دارایی ثابت می‌باشد. همچنین از مجموع ۴۲۱ میلیارد تومان بدهی شرکت حدود ۲۸۰ میلیارد مربوط به حصه جاری تسهیلات مالی است.

پاکدیس به نسبت مقیاس خود سود انباشته مناسبی نیز دارد که بیش از ۱.۵ برابر سرمایه شرکت می‎‌باشد. همچنین روند افزایش سود انباشته طی سنوات گذشته تا به امروز رشد مناسبی داشته است و در بهار سال جاری به حدود ۱۸۰ میلیارد تومان رسیده است

«غدیس» چند می ارزد؟

مفروضات تحلیلی شرکت پاکدیس

رشد نرخ محصولات شرکت برای ادامه سال ۱۵ درصد لحاظ گردیده است که روند گزارشات ماهانه با این مفروض انطباق دارد. همچنین برای سالهای بعد برای نرخ محصولات شرکت رشدی بالغ بر ۲۵ درصد لحاظ شده است که با توجه به اینکه نرخ محصولات شرکت ارتباط معنی داری با تورم سطح جامعه دارد بنظر مفروض محافظه کارانه‌‎ای نیز است.

همچنین تولید آبمیوه در سطح ۱۴۰ میلیون لیتر ثابت فرض گردیده است. حقوق پرسنلی مهمترین آیتم در هزینه های سربار و اداری و عمومی می‌باشد و طبق برآورد ۳۰ درصد رشد در نظر گرفته شده است.

«غدیس» چند می ارزد؟

تولید

مطابق گزارشات ماهانه شرکت تولیدات شرکت در بعضی محصولات از متوسط ظرفیت اسمی بالاتر بوده است و در صورت عدم وجود مشکل در ساختار تولیدی شرکت، می‌تواند به رکود تولید ۱۵۰ میلیون لیتر در سال جاری برسد.

مهمترین محصول تولیدی شرکت انواع آبمیوه می‌باشد سال گذشته حدود ۱۰۴ میلیون لیتر آبمیوه تولید گردید ولی با توجه به گزارشات ۵ ماهه نخست سال جاری شرکت، میتوان انتظار تولید ۱۴۰ میلیون لیتری را از غدیس داشت.

همچنین پاکدیس که در سالهای قبل مقداری از محصول آبمیوه را صادر می‌کرد در دو سال اخیر صادراتی برای این محصول ثبت نکرده است.

محصول کنستانره و پوره و رب گوجه به کشورهای اروپایی و آسیای میانه صادر می‌گردید و طبق برآوردها در سال جاری نیز حدود ۱۲۰۰ تن از این محصول صادر می‌ شود.

در مجموع و با تمام ظرفیت های موجود، تولیدات شرکت برای سالهای آتی بصورت ثابت (طبق پیش بینی تولید سال ۱۴۰۰) برآورد شده است.

«غدیس» چند می ارزد؟

فروش

در زمینه فروش، شرکت در شهرهای مختلف نمایندگی هایی دارد و عمده فروش شرکت بصورت مویرگی انجام می‌شود. همچنین کمتر از ده درصد فروش نیز مستقیما به فروشگاه های زنجیره ای است.

پس از محصول آبمیوه بیشترین سهم در سبد فروش شرکت متعلق به انواع کنستانتره، پوره و رب گوجه فرنگی است و محصولاتی مثل نوشابه و الکل که در سالهای اخیر به سبد تولیدی شرکت اضافه شده‌اند قرار دارد.

نرخ فروش آبمیوه شرکت در بهار ۱۴۰۰ به لیتری ۷.۷ هزار تومان رسیده است و در جدیدترین گزارشات ماهانه این نرخ حدود ۸.۲ هزار تومان است.

«غدیس» چند می ارزد؟

بهای تمام شده

حدود ۸۰ درصد مواد اولیه شرکت مواد مستقیم مصرفی است و ۱۵ درصد آن هم سربار است و مابقی هم متعلق به دستمزد مستقیم است.

در میان مواد مستقیم مصرفی بیشترین سهم مربوط به میوه خریداری شده می‌باشد که حدود ۱۶ درصد مواد مصرفی به این سرفصل تعلق دارد. پس از میوه، پریفرم (پت) و شکر و فروکتوز و سایر محصولات بسته بندی عمده مواد اولیه شرکت را تشکیل می‌دهند.

«غدیس» چند می ارزد؟

صورت سود و زیان

پاکدیس در بهار ۱۴۰۰ با فروش ۳۰۰ میلیارد تومانی سودی معادل ۵۷ میلیارد تومان داشته است (۴۹ تومان به ازای هر سهم) طبق برآورهای انجام شده شرکت در نه ماهه سود ۱۹۵ تومانی خواهد داشت که در مجموع در سال ۱۴۰۰ سود هر سهم به ۲۴۴ تومان به ازای هر سهم خواهد بود.

رشد صورت سود و زیان شرکت تحت تاثیر تورم عمومی است و افزایش نرخ های شرکت عموما به جهت رشد مواد اولیه و به تبع آن افزایش نرخ محصولات توسط سازمان حمایت لحاظ می‌ شود.

«غدیس» چند می ارزد؟

تحلیل حساسیت

سود و زیان شرکت وابستگی زیادی به میزان تولید آبمیوه به عنوان محصول اصلی شرکت داشته و در جدول زیر میزان تغییرات سود هر سهم به ازای تغییر در تولید آبمیوه و افزایش نرخ محصولات شرکت برآورد شده است.

«غدیس» چند می ارزد؟

ارزشیابی

بر اساس محاسبات انجام شده ارزش شرکت به ازای هر سهم حدود ۲ هزار تومان برآورد گردیده است و با توجه به قیمت تابلوی سهم که در حوالی ۱۳۰۰ تومان است بنظر شرکت پاکدیس از لحاظ بنیادی در محدوده های مناسبی قرار دارد.

P/E آینده نگر این سهم در حال حاضر حوالی ۵.۵ واحد می‌باشد که برای یک شرکت در صنعتی مانند صنعت غذایی شاخصی مناسب و جذاب است.

پیش بینی می‌گردد سرمایه گذاری در این سهم با افق میان‌مدت و بلندمدت بازدهی مناسبی نصیب سهامداران کند.

«غدیس» چند می ارزد؟

کد خبر 439078

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =